Like us on Facebook

Zakaj smo izbrali Med Contour?

Dr Sandi Luft – Poliklinika Spera - www.derma-mb.si :

"Novosti vedno znova prinašajo izboljšave. Med večletno prakso na področju estetske dermatologije sem bil priča številnim tehnološkim prelomnicam. Moji pacienti so z navdušenjem sprejeli učinkovito metodo oblikovanja telesa, ki jo omogoča Med Contour. Postopki so zanje bolj učinkoviti in manj naporni. Pri tem velja poudariti, da je moj pristop tretmajem vedno holističen, po potrebi pa spremljam in spreminjam tudi življenjske navade, tako da so rezultati še boljši.

Dr Ivana Nola – Poliklinika Nola - www.poliklinika-nola.hr :

"Med Contour me je navdušil, saj pripelje do izrazito opazno izboljšane silhuete telesa in konkretnega zmanjševanja obsega, ki je merljiv v centimetrih že po prvem tretmaju. Naša naloga v polikliniki je v tem, da pacientom zagotavljamo najboljše, zato smo se odločili tudi za ponudbo Med Contour tretmajev, ki jih izvajamo v nekaj seansah. Delujejo zelo precizno v vseh plasteh maščobnega tkiva, vključno na najglobljih delih. Z ultrazvočnim efektom se doseže redukcija maščobnih celic, njihova vsebina pa se v procesih metabolizma izloča iz telesa. Proces pospešuje limfna drenaža, rezultat pa je izboljšani tonus in elastičnost kože ter pozitivne spremembe v obrisih telesa'' je rekla dr. Ivana Nola ter svetovala vsem interesentom, da se pred tretmajem Med Contour odločijo tudi za konzultacije. ''V času konzultacij si bomo zadali cilje in postavili realna pričakovanja. Svetujemo najmanj 5 tretmajev, ki se izvajajo vsakih 7-10 dni. Vsak tretma traja od uro in pol do dve uri, odvisno od površine tretiranega območja. Jasno je, da rezultati ne morejo biti pri vseh osebah enaki. Kljub temu pa pri vseh lahko merimo spremembo v centimetrih že po prvem tretmaju, rezultati pa se izboljšujejo še naslednjih nekaj dni.''

Dr Dinko Kaliterna – Poliklinika Poliderma - www.poliderma.hr :

„Pred dvema letoma je naprava Med Contour, naprava, ki z ultrazvočno energijo uničuje maščobne celice, povzročila pravo revolucijo. Sledila je revolucija v oblikovanju telesa ter zmanjševanju maščobnih oblog in celulita.
Problem drugih naprav, ki delujejo s pomočjo ultrazvočne energije, je vprašljiva učinkovitost zaradi nezadostnega kontakta med ultrazvočno glavo in kožo, pa tudi možnost prodiranja v trebuh in poškodbe notranjih organov.

Med Contour je edina naprava, ki deluje s pomočjo ultrazvočne energije in je 100% varna.

Pri Med Contour metodi se maščobno tkivo z vakuumom dviguje nad nivo kože in se razbija s pomočjo ultrazvoka brez prodiranja v trebuh. S to napravo tretiram tudi člane svoje družine, saj mu povsem zaupam. Pri njem je najbolj neverjetno to, da se obseg telesa že takoj po prvem tretmaju v povprečju zmanjša za 2,5 cm, lahko pa tudi več, odvisno od tretiranega mesta.
Obseg se bolj zmanjša tam, kjer je več maščevja. Klient se fotografira in meri obseg pred in po tretmaju, da so rezultati jasno vidni. Končni rezultat je viden čez 3-4 tedne, ko se vsa sproščena maščoba izloči iz telesa z urinom. Pri tretmaju imate občutek toplote, brez neugodja in bolečin. Najhujše, kar se vam lahko zgodi, je kakšna manjša modrica, pa še te so zelo redke in po nekaj dneh izginejo. Takoj po tretmaju se lahko vrnete domov ali na delo. Večina klientov izgubi več kilogramov, čeprav je osnovni cilj zmanjšanje telesnega obsega in ne teže. Nekateri klienti zmanjšajo svoj obseg za 2-4 konfekcijske številke, obseg trebuha pa je pogosto manjši celo za 8-12 cm.

To je do zdaj najboljši znani make-over telesa, pri katerem dosežete idealno postavo dobesedno v nekaj tednih. Svetuje se paket 5 tretmajev v presledkih od 7-14 dni. Tretira se celo telo, razen obraza in vrata. Posebno je primeren v obdobju po porodu ali hujšanju.''

Dr Dinko & Tomica Bagatin – Poliklinika Bagatin - www.poliklinikabagatin.hr :

Dr. Dinko Bagatin iz zagrebške Poliklinike Bagatin je povedal, zakaj so se v polikliniki odločili za nakup te naprave:

'Dolgo smo iskali maksimalno učinkovit estetski tretma, ki bi ga lahko ponudili svojim klientom, pa tudi vrhunsko napravo, ki bi takšen tretma omogočila.
Naše želje so bile usmerjene v VAREN postopek, brez NEŽELENIH STRANSKIH UČINKOV, s TAKOJ VIDNIMI rezultati že po PRVEM tretmaju.
Nikakor nismo smeli pozabiti na POMEN UGODJA, ki ga občuti klient med tretmajem. Danes je na tržišču zelo veliko tretmajev, ki jih morajo klienti ''prenesti'', saj so boleči in neprijetni, njihova učinkovitost pa je vprašljiva ali zelo majhna.
Naša zadnja zahteva je bila, da čas za okrevanje po tretmaju ne bo potreben. Želeli smo si pravi ''IN & OUT'' poseg.
. In vse to z dolgotrajnim rezultatom. Dolgo nismo našli ničesar, kar bi nas resnično zainteresiralo. Nato pa se je pred tremi leti na tržišču pojavila nova naprava z obetavnim konceptom – MED CONTOUR, ultrazvok, ki je fokusiran na razbijanje maščobnih celic v podkožju in se pojavlja kot PRVA NEINVAZIVNA METODA Z DOLGOTRAJNIMI REZULTATI. Ker pa smo želeli svojim klientom ponuditi samo naprave in metode, vredne zaupanja, smo počakali na odobritev FDA.

Leta 2010 je Med Contour kot PRVI in trenutno EDINI ultrazvočni aparat na svetu dobil odobrenje FDA in že spomladi leta 2011 ga je Poliklinika Bagatin tudi naročila.
Da smo dobro izbrali, se je potrdilo že v juniju leta 2011, ko je naprava dobila prestižno nagrado na najboljši dosežek v neinvazivnem oblikovanju telesa, in to v Las Vegasu, na največjem zdravstvenem kongresu estetske medicine.''

Teodor Boić dr. med. specijalist opće, plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije - www.poliklinika-boic.hr :

''Iz perspektive plastičnega kirurga je Med Contour idealen tretma, iz več razlogov pa je idealen tudi iz perspektive potencialnih uporabnikov.
Če upoštevamo izbiro najboljših in najbolj učinkovitih invazivnih kirurških metod za konturiranje problematičnih območij telesa (abdominoplastika, liposukcija, brahioplastika...) in pri tem absolutno spoštujemo medicinsko-estetske indikacije in kontraindikacije, vidimo, da se v današnjem času v končno odločanje o tem, da ''naredimo nekaj na sebi in za sebe'', vse bolj vpleta tudi komponenta časa, ki je potreben za izostanek z dela, bolečine in neugodnosti, ki jih je treba pretrpeti, tveganja, ki se jim izpostavljamo, rezultat, ki ga lahko pričakujemo, seveda pa tudi končna cena, ki jo bo treba plačati za dobljeno.

Tretma Med Contour je zanesljivo idealna izbira v primeru najrazličnejših pomislekov.

Ne glede na to ali gre za odvečno in povešeno kožo na notranji strani kolena ali nadlakti, kadar je telesna teža sicer idealna, če je beseda o celulitu z maščobnimi oblogami na notranji ali zunanji strani beder, če gre za obloge na bokih, ki so rezultat telesne konstitucije z nepravilnim razporedom maščevja ali pa gre preprosto za generalno adipoznost s povešenim trebuhom – če izberete Med Contour, se ne morete zmotiti.''

Dr. Jeannette Gjurić – Poliklinika Sinteza - www.poliklinika-sinteza.hr :

''Med Contour je najsodobnejša naprava, ki deluje s pomočjo nizke in visoke fokusirane ultrazvočne energije ter omogoča globinsko in ciljano prodiranje v maščobno tkivo. Postopek se izvaja s pomočjo posebne sonde, v katero sta vgrajeni dve medsebojno usklajeni ultrazvočni glavi v kombinaciji z vakuumom, ki omogoča dviganje in fiksiranje maščobnega tkiva v sondi. To pomeni, da se določena količina energije lahko varno usmeri na precizno omejeno površino, oziroma natančno tja, kjer je potrebna. Ta ultrazvočna tehnologija uničuje maščobne celice in zmanjšuje njihovo število na poprej določenem problematičnem območju. Pri tem ostanejo vsa tkiva v okolici, koža, krvne žile in veziva popolnoma ohranjeni. Produkti razpada maščobnih celic se preprosto izločajo skozi limfni sistem, zato je idealno, če ta tretma dopolnimo z limfno drenažo.

Na ta način lahko brez kirurškega posega tretiramo notranjo in zunanjo stran beder, trebuh, zadnjico, boke in roke. Razen tega se ob tretmaju pospešuje cirkulacija v koži in podkožju, pa tudi resorbcija medcelične tekočine, iz telesa se izločajo številne škodljive snovi, vzpodbuja pa se razvoj fibroblastov, pomembnih za nastanek kolagena, elastina in hialuronske kisline, ki so nujno potrebni za ohranitev prožnosti kože.

PIzpeljane raziskave so pokazale, da je na ta način mogoče odstraniti 4-10 cm obsega tretiranega območja. Postopek je varen, prijeten in na telesu ne pušča nikakršnih nepravilnosti. Neposredno po končanem tretmaju se lahko spet posvetite svojim dnevnim obveznostim. Priporoča se inicialni niz 5 tretmajev v tedenskih presledkih, medtem ko je za vzdrževanje rezultatov dovolj 1 postopek na mesec.''

Mr. sc. dr. Vladimir Borić - Specijalistička ordinacija za estetsku kirurgiju - www.estetskakirurgija.com :

''Med Contour oblikuje telo s pomočjo ultrazvoka, z vakuumsko masažo, limfno stimulacijo in limfno drenažo. Odstranjuje maščobne obloge in celulit s problematičnih območij na telesu, zagotavlja boljšo prekrvavitev tkiva, skrbi, da bo koža gladka in napeta, njen videz pa bo mehkejši in pomlajen. Rezultati Med Contour postopka so vidni že po prvem tretmaju. Za razliko od kirurških posegov, na primer liposukcije, je Med Contour metoda preprosta in brez težavnega okrevanja. Je dobra izbira v primerih, ko liposukcija ni indicirana in dobra rešitev za vse tiste, ki nimajo radi kirurških posegov.

Ultrazvočna sonda je opremljena s patentiranim aplikatorjem, v katerem sta dve medsebojno usklajeni ultrazvočni glavi in z vakuumsko črpalko, ki med ultrazvočnim postopkom fiksira in vsesava maščobno tkivo. Ultrazvok deluje lokalno na maščobne celice, pri čemer nastajajo drobni mehurčki, ki ob spremembah pritiska (v fazi kompresije in dekompresije) implodirajo. To povzroča razgrajevanje maščobnih celic, pri čemer se sproščajo maščobne kisline in trigliceridi. Sledi absorbcija, limfna drenaža in izločanje odvečnih snovi iz organizma po naravni poti.

Ob ponovitvah tretmajev Med Contour raztaplja maščobne celice, vzpodbuja njihovo eliminacijo iz telesa, zmanjšuje celulit in preoblikuje telo. Kakovost tretmajev Med Contour dokazuje merljiva učinkovitost, varnost in dober občutek. Individualne konzultacije in podrobni nasveti dajo pacientom jasno predstavo o vseh možnih načinih uporabe Med Contour tretmajev.

Za optimalen uspeh in dolgotrajne rezultate tretmajev Med Contour je pomembno sodelovanje pacienta v razvijanju zdravih življenjskih navad kot so pravilna prehrana, ki vsebuje tudi dovolj tekočin ter primerna vsakodnevna telesna aktivnost.''
Dr Schafer,ki v svetu velja za eno od vodilnih avtoritet na področju liposukcije in odstranjevanja maščobnih oblog in je pogosto imenovan kot ''oče moderne laserske liposukcije'' , pravi:

''Zdravniško prakso opravljam že od leta 1978, liposukcijo pa uporabljam že zadnjih 16 let. VASER Shape je prva nekirurška naprava za redukcijo maščobnih oblog, za katero sem ugotovil, da je dovolj učinkovita, da jo lahko predstavim svojim pacientom. To je prvi stroj, ki odstranjuje maščobne obloge.''

Dr Mark Taylor, Taylor je svetovno znani dermatolog in laserski kirurg, ki se z estetskim oblikovanjem telesa ukvarja že več kot trideset let. Že od sameza začetka uvajanja laserskih postopkov na koži je bil dr. Taylor vodilni na področju uporabe laserja v estetski kirurgiji. Utiral je prve korake pri uvajanju laserskih tehnik in poučeval več kot 4000 zdravnikov po vsem svetu. Navajamo njegovo mnenje:

''MC1 je povsem nekirurška metoda, ki omogoča pacientom opazne izboljšave v zmanjševanju maščobnih oblog in spreminjanje obrisov telesa. Lahko jo uporabljate za oblikovanje telesa ali za tretiranje celulita ali pa za oboje. Razlika med to napravo in RF napravami, ki so prav tako na tržišču medicinske opreme, je v tem, da sta v to napravo vgrajeni dve visokoenergetski ultrazvočni glavi, ki delujeta usmerjeno v isto točko pod površino kože in ustvarjata najvišjo možno količino toplote v podkožnem tkivu. Oba ultrazvočna žarka se stikata v obliki črke V, stičišče oziroma vrh V-oblike pa je pod površino kože in prav v tej točki konvergira maksimalna energija tega para snopov. Ne poznam sicer natančnega podatka, toda recimo, da skozi vsako vhodno točko prihaja v telo približno polovica toplote, toda ko se oba žarka srečata v točki V pod površino kože, se količina toplote na področju tretiranja podvoji, in to prav tam, kjer bi se radi znebili maščobe.''

Dr Simoni, ima dve spričevali iz obrazne plastične kirurgije, ki mu ju je podelila Ameriški državni odbor za plastično in rekonstruktivno obrazno kirurgijo in Ameriški odbor za kirurgijo in otorinolaringologijo glave in vrata. Glede uporabe MC je rekel:

''Zame je Vaser Shape novo udarno sredstvo estetske medicine, ki bo razširilo obzorja na tem področju, zlasti ko bomo s pogostejšo uporabo te naprave pridobili tudi več izkušenj.''

Dr Troell, dobitnik Nagrade za najboljši dosežek v nekirurškem oblikovanju telesa, ki jo je v juniju leta 2011 prejel za Vaser Shape, pa pravi:

''Ta tehnologija uporablja ultrazvočno napravo z močjo enega megaherca in ročni masažer, da bi optimizirala postopek tretiranja preveč zamaščenih delov telesa, vrnila napetost mlahavi koži in celo zgladila nepravilnosti na površini kože, nastale zaradi celulita ali kot posledica opravljenih liposukcij. Postopek VASER Shape je uspešno uresničil želje mojih pacientov in omogočil, da lahko brez bolečin in brez izgube časa ponovno pridejo do lepe postave.''