Like us on Facebook

Inovativna tehnologija v napravi Med Contour

Patentirana ultrazvočna glava:

Med Contour s pomočjo podpritiska v aplikatorju vsesava tkivo in z ultrazvokom dveh različnih frekvenc tretira izbrano območje brez kakršnegakoli tveganja za tkivo. Postopek je v celoti patentiran. MedContour je inovativna neinvazivna naprava za tretiranje lokaliziranega maščobnega tkiva in trdovratnega celulita.

Po besedah vodilnih svetovnih strokovnjakov s področja (operativne) liposukcije je Med Contour EDINA PRAVA alternativa operativni liposukciji.

Med Contour deluje s pomočjo kombinacije dveh nizkofrekvenčnih ultrazvokov, ki sta fokusirana izključno na tretirano območje. Ta napredna tehnika, ki jo dopolnjuje vakuumska tehnologija, dviguje maščobno tkivo, s čimer omogoča prodor v globino in usmerjeno delovanje ultrazvoka. Takšni tretmaji so izredno učinkoviti in popolnoma varni. Ultrazvočni glavi sta postavljeni tako, da se energetska snopa, ki ju glavi oddajata pod medsebojnim kotom 135 stopinj, povezujeta v usmerjeno emitiranje ultrazvoka. Samo na ta način je možno ciljano uničevanje maščobnih celic v maščobnem tkivu.

Tkivo istočasno vsesava vakuumska črpalka, ki je prislonjena na ultrazvočni glavi in trdno fiksirana. To zagotavlja, da se maščobne celice med tretmaji ne premikajo in da se tretiranje ne izvaja samo na posameznih celicah, temveč na večjih skupinah maščobnih celic. Tega ni mogoče doseči z običajno ultrazvočno glavo, saj se ob pritisku na kožo in mastno tkivo maščobne celice premikajo in jih ni mogoče fiksirati, zato je tudi usmerjeno drobljenje maščobnih celic nemogoče.

Napravi je dodana tudi posebej v ta namen razvita sonda, ki omogoča odpiranje limfnih vozličev in limfno drenažo s pomočjo biološke elastične membrane. Membrana se odlično prilega na tkivo in zagotavlja pospešeno limfno, venozno in arterijsko cirkulacijo, s tem pa tudi boljšo prekrvavitev tkiva. Razen tega pospešuje tudi odstranjevanje odvečne tekoćine.

Visokofrekvenčni ultrazvok deluje na frekvenci 1 MHz ter zagotavlja visoko učinkovitost in varnost postopka.