Like us on Facebook

Procesi v času tretmaja

V času tretmaja z Med Contourjem se tkivo in maščobne celice s pomočjo vakuuma vsesavajo v aplikator. Skupno delovanje dvah medsebojno usklajenih ultrazvokov ustvarja v tkivu fazo kompresije in dekompresije. Pri tem v tkivu nastaja veliko število plinskih mehurčkov, ki rastejo in sčasom implodirajo ter ustvarjajo veliko količino energije, ta pa spodbuja razpad membran maščobnih celic.

Med Contour tretma prebija membrane maščobnih celic in uničuje same maščobne celice, pri tem pa se sproščajo maščobne kisline in trigliceridi, ki se nato absorbirajo ter po limfnih in krvnih žilah potujejo do jeter. Naravni metabolizem jeter nato odstranjuje odvečne maščobne kisline in trigliceride iz telesa. Limfna drenaža, ki je integrirana v aplikatorju (skupaj z učinkom »območne masaže«) izredno pomaga pri tem procesu eliminacije.

Nizkofrekvenčni ultrazvok ciljano prodira v podkožno maščobno tkivo in je koncipiran tako, da usmerjeni ultrazvok povzroča uničevanje maščobnih celic, pri čemer ostajajo koža, krvne žile in veziva nepoškodovani.

Variabilne izmenjave frekvence od 20 do 60 kHz povečujejo prodiranje ultrazvoka skozi tkivo in omogočajo uspešnejše delovanje na adipocite. Spreminjanje pritiska, ki je posledica nizkih frekvenc pulza v spektru različnih valovnih dolžin, izboljšuje mehansko in lipolizno delovanje v cilju prodiranja do maščobnih celic različnih velikosti.

Mehanska lipoliza, ki se dogaja v adipocitih med tretmajem z napravo Med Contour, stimulira razgrajevanje maščobnih kislin v celicah. Uničene maščobne celice, ki so zmes (emulzija) maščob in vode, se morajo odstraniti skozi limfni sistem, zato je treba izvajati limfno drenažo, ki pomaga pri tem procesu, obenem pa nastalo zmes dovaja v jetra kot energijo. Jetra na tako dobljeno maščobo reagirajo enako kot na maščobe iz redne prehrane.